37 maanden cel voor hardleerse dealer

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 39-jarige Bruggeling veroordeeld tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf en 8.000 euro boete voor het dealen van cocaïne, speed en cannabis. David D. zat door drugsfeiten al een slordige tien jaar in de gevangenis.

De beklaagde kwam in het vizier van de speurders door getapte telefoongesprekken in een ander gerechtelijk onderzoek. De politie beschikte bovendien al sinds eind 2019 over informatie dat D. opnieuw actief was in het drugsmilieu. Tijdens een huiszoeking bij zijn vriendin werd op 23 juni 100 gram cocaïne en 488 gram cannabis aangetroffen. In zijn eigen woning werd 10 gram coke, 53 gram cannabis en maar liefst 926 gram speed gevonden.

Verder onderzoek bevestigde dat de Bruggeling enkele maanden na zijn vrijlating uit de gevangenis opnieuw was beginnen gebruiken. Sinds december 2019 verkocht hij ongeveer 50 gram cocaïne per maand. Aan een spilfiguur in het andere dossier verkocht hij minstens 100 gram speed en 200 gram cannabis. “Wellicht kennen we maar het topje van de ijsberg”, aldus procureur Lode Vandaele.

Het parket wees ook op het uitgebreide strafregister van de beklaagde. Zo kreeg hij in 2010 al eens vijf jaar effectieve celstraf van het hof van beroep. Voor opzettelijke slagen en verwondingen in een Brugs fastfoodrestaurant werd hij eind december trouwens ook tot zes maanden effectieve celstraf veroordeeld.

De verdediging merkte op dat ongeveer tien jaar in de gevangenis blijkbaar geen zoden aan de dijk hebben gebracht. Meester Nadia Lorenzetti benadrukte dat eerst de verslavingsproblematiek van David D. moet aangepakt worden. Daarom vroeg de advocate tevergeefs om hem toch probatievoorwaarden op te leggen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.