37 Maanden cel voor Brugse “Palingvisser” die betrapt werd met drugs in bromfiets

Redactie KW

Een 56-jarige Bruggeling heeft in de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor drugsverkoop. De man werd bij een waterloop in Blankenberge geklist met duizenden euro’s en drugs in zijn brommer. “Ik zoek een plekje om paling te vissen”, maakte hij de politie wijs.

Op 12 juli vorig jaar hield de politie Pascal L. rond 3 uur ’s nachts staande bij een waterloop in Blankenberge. Hij zat op zijn bromfiets en beweerde dat hij een geschikte plek zocht om op paling te vissen. Even later stelde hij dat hij stond te plassen. De politie geloofde er geen snars van want L. werd al drie keer veroordeeld voor drugsfeiten. Hij liep ook al een veroordeling op voor bezit van kinderporno.

De politie trof in de bromfiets naast 6.200 euro cash ook speed, xtc, MDMA, hasj en cocaïne aan. In zijn woning werd nog eens twee kilogram speed aangetroffen. De drugs hadden een totale straatwaarde van 25.000 euro. De man verklaarde dat hij met geldproblemen kampte door “altijd zijn goesting te doen”. Naar eigen zeggen had hij drie kilogram speed verkocht op drie maanden tijd.

De verdediging drong tevergeefs aan op mildheid. “Hij werkt in een beschutte werkplaats, maar door knieproblemen ging hij in ziekteverlof en sindsdien zat hij alleen thuis”, pleitte meester Suzy Cooleman. “Uiteindelijk herviel hij in zijn oude gewoontes.”

De rechter legde L. 37 maanden effectieve celstraf op en verklaarde ook ruim 7.000 euro verbeurd. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier