31 mensen met drugs betrapt tijdens controle politie Grensleie

Christophe Lefebvre

Afgelopen zaterdag hield de Federale wegpolitie, vergezeld van 7 politiezones en de douane, een gecoördineerde actie op en rond de E17. Politiezone Grensleie betrapte tijdens die actie maar liefst 31 mensen met drugs op zak. “Drugstoerisme is en blijft een realiteit, zelfs tijdens de coronacrisis”, klinkt het bij de Federale Politie.

Niet minder dan 250 agenten namen deel aan de actie, die zich verspreidde van Zwijnaarde tot aan de grensovergang in Rekkem. Ondersteund door de douane en leden van de hondenbrigade wilde de politie duidelijk maken dat ze zich nog steeds blijven focussen op hun strijd tegen drugs en rondtrekkende dievenbendes.

Van 15.30 tot 23 uur werden voertuigen systematisch uit het verkeer gehaald en aan een grondige controle onderworpen, met succes. Aan het dispositief van politiezone Grensleie werden 31 personen met drugs bij de lurven gevat. Volgens de woordvoerder van de Federale Politie ging het hier telkens om gebruikershoeveelheden. Ook 1 low-cost bus, afkomstig uit Nederland, werd uit het verkeer gehaald. Enkele jongeren aan boord werden eveneens met verdovende middelen betrapt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.