15 maanden effectieve celstraf voor drugsverslaafde overvaller nachtwinkel

Redactie KW

Al meer dan 20 jaar is een 45-jarige man uit Waregem verslaafd aan drugs. Het leidde tot veroordeling nummer 13, 15 maanden effectieve celstraf, voor een gewapende overval op een nachtwinkel in de Stationsstraat in Waregem.

Op 8 november 2022 stapte Sven B. de nachtwinkel binnen. Hij sloeg de uitbater, dreigde met een mes en eiste 100 euro. De uitbater liet zich niet onbetuigd en verzette zich stevig. Toen B. het op een lopen zette, zette hij nog de achtervolging in. Op dat moment reed een politiepatrouille langs en kon B. snel ingerekend worden. De hele overval kon gefilmd worden. Hij bleek onder invloed van drank en drugs. “Een fles porto, enkele pintjes en 2gram cocaïne”, somde de openbare aanklager op. B. was niet aan zijn proefstuk toe. Op 23 april 2021 pleegde hij ook al een overval op ’t Bakkerietje in Waregem, goed voor een effectieve celstraf van 12 maanden.

Zijn advocaat Robbie Dewaele vroeg de rechter een celstraf met begeleidende voorwaarden op te leggen. “Hij verblijft nu op de drugsvrije afdeling van de gevangenis en wil zich voor lange tijd laten opnemen in een afkickkliniek”, pleitte hij. “Vroeger liet hij zich ook al opnemen, maar telkens voor kortere periodes. Enkel een lange periode kan hulp bieden. Zonder drugs is het echt een brave man. “Het is tijd voor een toekomst want het gaat van kwaad naar erger”, besefte B. ook zelf. Op veel begrip van de openbare aanklager moest hij niet rekenen. “Je kreeg al begeleiding, kon je al meer dan 20 jaar laten opnemen hebben, voor mij stopt het hier”, klonk het. Ook de rechter toonde geen genade meer en legde een effectieve celstraf op. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.