Drugdealers opgepakt dankzij alerte coronapatrouille

© gf
Redactie KW

Op dinsdagnamiddag 31 maart 2020, omstreeks 15.15 uur, merkte een politieteam van de PZ VLAS tijdens een coronapatrouille een verdacht voertuig op in de Wiellewaallaan in Kortrijk, met daarin 3 personen. Toen de politie tot controle van de inzittenden wou overgaan, zetten die het op een lopen. De politiepatrouille riep bijstand op en na een korte achtervolging werden 2 personen opgepakt ter hoogte van de Baaistraat. Toen kort daarop de derde verdachte werd aangetroffen, was hij erg agressief tegenover de politiemensen maar kon ook hij opgepakt worden.

In het voertuig van de verdachten werden een hoeveelheid cocaïne en een som geld aangetroffen. Daarop ging de politie over tot enkele huiszoekingen. Daarbij werden nog cannabis en gripzakjes aangetroffen. Tijdens een van de huiszoekingen ging de vader van een van de verdachten de politie te lijf. Ook hij werd opgepakt.

Naast de drugsfeiten maakte het drietal zich bovendien ook schuldig aan ‘samenscholing’ en aan een niet-essentiële verplaatsing naar aanleiding van de coronamaatregelen. Ook daarvoor werden processen-verbaal opgesteld. De drie verdachten, waarvan twee uit Kortrijk en één uit Waregem, zijn goed gekend bij politie en justitie. Het parket van Kortrijk en de PZ Vlas zijn volop bezig met het verder onderzoek.

De twee meerderjarige inzittenden van de wagen (die tevens verdacht worden van drugsverkoop) werden gedagvaard in snelrecht uit hoofde van inbreuken op de corona-wetgeving. Het onderzoek naar het drugsluik gaat verder.

De vader van één van de verdachten die zich agressief opstelde tegenover de politie werd gedagvaard in snelrecht uit hoofde van opzettelijke slagen aan een agent. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier