Dronken man valt politie aan tijdens uit de hand gelopen barbecuefeestje in Diksmuide

Redactie KW

Korpschef Johan Geeraert van politiezone Polder meldt dat het weekend druk startte in de zone.

Politie en brandweer rukten op zaterdag 6 mei rond 13.15 uur uit naar de Oostendestraat in Diksmuide, waar een bewoner afval aan het verbranden was. Het vuur sloeg over op een aantal paletten en zorgde voor rookschade aan een aantal gebouwen op het terrein. Er vielen geen gewonden. De politie stelde een pv op.

Daarna kwam de politie om 19 uur ook tussen in de Pluimstraat in Diksmuide. De organisator van het voetbaltornooi stelde er namelijk vast dat een onbekende tijdens het tornooi bezig was met bakken leeggoed te stelen. De verdachte was die aan het klaarzetten op de parking van de sporthal. Toen hij betrapt werd, zette de verdachte het op een lopen. De politie kon de verdachte identificeren en stelde een pv op. Het gaat om een 28-jarige man uit Kortrijk.

Tenslotte werd in de Woumenweg in Diksmuide ingegrepen bij een uit de hand gelopen barbecuefeestje. Tegen 22.30 uur liep een barbecuefeestje danig uit de hand. Een van de dronken feestgangers beschadigde een deur. De eigenaar riep er de politie bij. De dronken verdachte viel bij aankomst de politie meteen aan, bijgestaan door een minstens even dronken kompaan. Beide heren werden geboeid overgebracht naar de cel. Bij die overbrenging schopte één van de verdachten de achterruit van een politiecombi uit. Daarbij werd de man lichtgewond. Hij vernielde bovendien een ademtesttoestel en besmeurde de volledige binnenkant van de combi. De verdachten zijn een 24-jarige Pool die in Diksmuide verblijft en een 36-jarige inwoner uit Houthulst. Er wacht hen een aanzienlijke rekening.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier