Drifter Poco Loco vraagt vrijspraak

Laurens Kindt

Net als twee andere mannen die vervolgd werden voor het driften met hun auto aan de rotonde van de Poco Loco in Roeselare, vraagt Thomas T. (30) uit Roeselare ook de vrijspraak. Volgens het parket is hij nochtans de man die met de bewuste paarse Porsche GT3 reed.

De twee andere chauffeurs zeiden op een vorige zitting dat zij het niet waren die achter het stuur van de wagen zaten. Op de bewuste filmpjes, die verspreid werden via sociale media, was dat ook niet te zien. Wie er dan wél achter het stuur zat, konden de mannen niet zeggen omdat het openbaar ministerie niet kan aantonen op welke dag de feiten precies gepleegd werden. Diezelfde stelling pleitte ook stafhouder Antoine Van Eeckhout voor Thomas T.

“Mijn cliënt is een autoliefhebber, hij heeft er een paar. Ook zijn vrienden en familie zijn autoliefhebbers. Die mensen lenen hun wagens geregeld aan elkaar uit. Mijn cliënt wil wel zeggen wie er die dag met zijn wagen reed maar hij kan het niet opzoeken want het openbaar ministerie geeft ons geen exacte datum”, klinkt het. De procureur kon die uitleg maar matig appreciëren. “Als je met een pronkstuk rijdt dat tussen de 150.000 en 200.000 euro kost, dan weet je wel wie er wanneer met je auto rijdt”, klonk het.

https://www.youtube.com/watch?v=2Y_yYzbFxj8

Naast de feiten aan de rotonde van Poco Loco werd Thomas T. ook vervolgd voor gelijkaardige feiten aan de rotonde achter het station in Roeselare. “Je zou denken dat hij zich, gezien de media-aandacht, koest zou houden maar op 10 juni werd de bewuste paarse Porsche weer gespot terwijl hij samen met een BMW rondjes aan het driften was. Deze keer kon Thomas T. niet anders dan bekennen want de bestuurder van de BMW had al bekend en zijn naam genoemd”, aldus de procureur.

Volgens hem werd bij deze feiten ook een voetganger in gevaar gebracht. Ook voor deze feiten vroeg advocaat Van Eeckhout grotendeels de vrijspraak. “Mijn cliënt werd uitgedaagd door die andere bestuurder en hij heeft zich laten vangen. Maar hij heeft niemand in gevaar gebracht. Hij heeft inderdaad rondjes gedraaid, maar dat gebeurt stapvoets. Dat heeft niets te maken met snelheid, het is een rijtechniek die hij perfect onder de knie heeft. Maar hij beseft dat dit ongepast is en dat hij dit beter voorbehoudt voor het circuit”, klonk het.

Alleen het niet-gebruiken van de richtingaanwijzer bij het verlaten van de rotonde geeft Thomas T. toe. Desondanks vroeg de procureur een strenge straf. “Een geldboete zal weinig impact hebben, gezien de auto waarmee hij rijdt en dus dring ik aan op een zwaar rijverbod. Ik vraag ook dat hij alle mogelijke examens opnieuw moet afleggen zodat hij eens leert hoe hij zich in het verkeer dient te gedragen”, klonk het.

Uitspraak op 2 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier