Drievoudig moordenaar krijgt geldboete voor drugsbezit in Brugse gevangenis

© belga
Redactie KW

De tot een levenslange celstraf veroordeelde moordenaar Sven Vlassenbroeck (40) uit Geraardsbergen heeft een geldboete van 8.000 euro gekregen, waarvan 800 euro effectief, voor drugsbezit in de Brugse gevangenis. Op 26 april vorig jaar troffen de cipiers in de kleedkamers van de werkruimte een kleine hoeveelheid cannabis aan.

De drugs bleken toe te behoren aan Vlassenbroeck, die zich twee weken later in zijn cel opnieuw liet betrappen met een kleine hoeveelheid cannabis. “Dat hij na zestien jaar in de cel nu pas voor het eerst moet verschijnen voor drugsbezit is toch een kleine prestatie“, stelde zijn advocaat. “Zeker gelet op de vele drugs die in de gevangenis in omloop zijn.” Het openbaar ministerie had een bijkomende celstraf gevraagd van 6 maanden, maar gezien de levenslange celstraf ging de rechter daar donderdag niet op.

Op 29 september 2003 brachten Sven Vlassenbroeck en zijn broer Steven de uitbater van café t’ Vraagteken in Geraardsbergen met een kandelaar om het leven. Een klant en een dienster sneden ze de keel over. Vervolgens gingen ze er vandoor met 3.750 euro. Tot aan hun arrestatie vijf weken later heerste een angstpsychose in Geraardsbergen. In 2005 kregen de broers allebei levenslang.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier