Drieste inbraak in “De drie gezellen” in Izegem

© WC
Redactie KW

Midden mei openen Patricia Poix en Wouter D’Hert sfeercafé “De drie gezellen” op het patersdomein van de “Capucijnen” aan de Mentenhoekstraat in Izegem. Groot was hun verbazing toen er deze morgen ingebroken was in het anders nog leegstaande pand. Onder meer de spiksplinternieuwe verwarmingsketel werd gestolen.

“Eerder deze week waren er al vandalenstreken aan de visvijver op het domein”, vertelt een onthutste Patricia. “De vispontons werden onder andere uit de grond getild. En er werden ook resten van drugs gevonden. Toen we deze morgen hier aankwamen om verder onze droom verder op te smukken zagen we dat de zijdeur ingestampt was. Tot onze grote verbazing bleek de nieuwe verwarmingsketel verdwenen te zijn. En niet zomaar afgerukt, maar met de nodige precisie en know how verwijderd. Verder werd ook geprobeerd om, waarschijnlijk met behulp van een koevoet, de voordeur open te krijgen. Het moet dus het werk zijn van mensen die echt wisten waar ze op zoek naar waren.”

Drieste inbraak in
© WC

“We vermoeden dat de dieven ook binnen het domein gereden zijn met een bestelwagen, want een dergelijke grote verwarmingsketel draag je niet zo maar onder de arm. Het is een grote tegenslag in ons project dat we aan het opstarten zijn, maar we gaan er gewoon verder voor. Natuurlijk voelen we ons nu wel genoodzaakt om ook een alarminstallatie te installeren wat onze investering alleen nog groter maakt.”

Ook verschillende buurtbewoners getuigen van steeds meer overlast op het patersdomein door vooral allochtonen die ‘s avonds en ‘s nachts in en rond het domein met de visvijver rondhangen.

(PVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier