Drieste inbraak bij snoepwinkel

© (Foto MM)
Redactie KW

Pech blijft Kurt De Deygere achtervolgen: nadat hij door de coronacrisis zijn winkel moest verhuizen van Brugge naar Blankenberge, braken dieven dinsdagnacht zijn snoepwinkel Tsjokoreeto in de Vissersstraat binnen. De schade is aanzienlijk. “Leuk is natuurlijk anders. Ze waren duidelijk uit op cash geld”, zucht Kurt.

Een verbrijzelde ruit en lege kassa’s, zo trof Kurt in de loop van de dag zijn winkel aan. Het was stellingbouwer Michel van den Brande die de inbraak ‘s nachts opmerkte. Hij hield de wacht tot de politie arriveerde, maar op dat moment waren de vogels al gaan vliegen. “Ze sloegen de glazen deur in en gingen aan de haal met de inhoud van de kassa”, zegt zaakvoerder Kurt De Deygere. “Ik vermoed dat ze enkel uit waren op cash geld. Ze doorzochten nog de stockruimte achteraan, maar namen op het eerste zicht niks mee.”

Aanhoudende tegenslag

Tegenslag blijft Kurt zo achtervolgen. Hoewel zijn winkel nog maar een goeie maand open is, heeft de man al de nodige pech gehad. “Al op de eerste dag reed een voertuig tegen onze luifel, met heel wat schade tot gevolg. Dat konden we relatief snel oplossen, maar nu komt dit er weer bij”, zucht Kurt, die ondanks alles wel positief blijft. “Midden in het seizoen is het extra zuur. Ik hoop snel terug te kunnen openen. De brandweer plaatste een houten paneel tegen de verbrijzelde deur. Het is nu afwachten wanneer er een nieuwe deur kan geleverd worden. In het bouwverlof zal dat wellicht niet zo evident zijn.”

Verhuis

Sowieso wordt 2020 een jaar om nooit meer te vergeten voor Kurt De Deygere. Jammer genoeg is dat veelal om negatieve redenen. Door de coronacrisis komen er geen toeristen meer naar Brugge en kon hij zijn chocoladewinkel Tsjokoreeto in de Stoofstraat niet langer uitbaten. “Social distancing was er in het supersmalle straatje sowieso onmogelijk”, zegt Kurt. Hij vond een pand in de centrale Vissersstraat in Blankenberge, waar voorheen een snoepwinkeltje was gevestigd. Hij wil er minstens een jaar blijven om nadien eventueel terug te keren richting Brugge. De inbraak brengt de uitbater evenwel niet van de wijs. “De politie heeft ondertussen de nodige sporenonderzoeken uitgevoerd”, zegt hij.

Volgens commissaris Philip Denoyette is het onderzoek naar de inbraak volop lopende en waren er dinsdagnacht geen andere meldingen. “Verdachten werden nog niet opgepakt”, aldus Denoyette.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier