Drieste brandstichting bij ijssalon in Meense wijk De Barakken

Een rustige zondagavond in de Barakken werd hevig verstoord door een drieste brandstichting. Een wagen plantte zich in de gevel van ijssalon Verduyn en vatte vuur.

De wagen plantte zich in de gevel en werd daarna in brand gestoken. © Foto CL

Omstreeks 22.30 uur hoorde Pascale Verduyn, zaakvoerder van het gelijknamige ijssalon gelegen op het kruispunt van de Rijselstraat en de Vlamingstraat, een harde knal. “Ik zat net neer toen ik door een bruut geluid werd opgeschrikt. Het geluid kwam van het gelijkvloers, waar ik mijn zaak run. Ik liep naar het raam en ik zag hoe 2 mannen met een auto door de gevel mijn winkel in waren gereden. Ze staken de auto in brand en liepen weg”.

Woning gevrijwaard

Een volledig ontredderde Pascale belde de hulpdiensten, die door hun snelle optreden een volledige catastrofe konden vermijden. “De schade is aanzienlijk maar mijn woonst, die op de eerste verdieping is gelegen, kon worden gevrijwaard.”

“Het is overduidelijk dat de auto met opzet mijn zaak werd binnengereden om hem nadien in brand te steken. Ik weet echter totaal niet wie het op mij heeft gemunt of waarom.” Pascale kwam er met de schrik vanaf, zijn zaak kreeg het zwaar te verduren en zal enige tijd geen klanten kunnen ontvangen.

Vlaag van geweld

In de buurt rijzen ondertussen vragen over deze plotse vlaag van geweld in de Barakken. “In de afgelopen maanden werd het ijssalon van Pascale reeds meerdere malen geviseerd door echte gangsters. Verschillende inbraakpogingen en ondertussen 4 brandstichtingen, of pogingen tot, in zijn winkel”, zegt een ongeruste buurtbewoner.

“De laatste brandstichting dateert zelfs nog maar van korte tijd terug, de sporen zijn nog zichtbaar. De Barakken is natuurlijk altijd al een geanimeerde volkswijk geweest, maar met dergelijk niveau van geweld zijn we nog nooit geconfronteerd geweest”, aldus nog de buurtbewoner.

Het voertuig waarmee de zaak werd binnengereden, een witte Citroën met Franse nummerplaat, werd door de daders achtergelaten. Ze namen de vlucht in een zwart voertuig, richting Frankrijk. Het parket kwam ter plaatse en een onderzoek werd opgestart.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.