Drie tienermeisjes lastiggevallen door masturberende man aan station van Harelbeke

In Harelbeke loopt een politieonderzoek naar een exhibitionist die dinsdagochtend aan het station aan het masturberen was voor de ogen van drie jonge meisjes. De man, volgens de slachtoffers tussen de 25 en 35 jaar, stond er open en bloot met zichzelf te spelen. De vader van een van de tienermeisjes dient later vandaag samen met zijn dochter klacht in.

De feiten deden zich voor aan de bushalte vlak bij het station van Harelbeke. © google maps

“Mijn dochter is vanochtend aan het station redelijk geschrokken van een kerel met een lange groene jas. Hij was zichzelf open en bloot aan het aftrekken, rond 7 uur.” Zo begint de post van een bezorgde vader uit Harelbeke. De man beschrijft hoe zijn dochter, samen met twee andere tienermeisjes, aan de bushalte vlak bij het station van Harelbeke werd lastiggevallen door een masturberende man. Volgens de getuigen was de man tussen de 25 en 35 jaar.

Het meisje kon wel de bus naar school nemen en belde zelf belde meteen de politie van de zone Gavers. “Wij hebben een ploeg ter plaatste gestuurd maar konden de betrokkene niet meer aantreffen”, stelt Heidi Decraene, directeur operaties van politie Gavers. “Op basis van de beschrijving die het slachtoffer telefonisch maakte, hebben we een eerste analyse van de camerabeelden gedaan, zij het zonder succes voorlopig.”

Later vandaag komt de tiener samen met haar vader nog langs op het politiekantoor voor een officiële aangifte en een verdere persoonsbeschrijving. “Op basis daarvan zullen we meer gericht de andere camerabeelden van in de wijde omgeving bekijken. Alle beelden van dinsdagochtend uit de buurt zijn alvast al apart opgeslagen zodat dat snel kan gebeuren”, aldus Heidi Decraene nog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.