Drie rijbewijzen ingetrokken van dronken en gedrogeerde bestuurders in Diksmuide en Houthulst

© gf
© gf
Redactie KW

Een patrouille van de politiezone Polder moest zaterdagavond op korte tijd driemaal ingrijpen op de weg. Drie bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt omdat ze ofwel dronken ofwel onder invloed van drugs rondreden.

Een eerste bestuurder werd zaterdagavond rond 21.30 uur onderschept in de Bortierlaan in Diksmuide. Het bleek om een 22-jarige man uit Gistel te gaan die een speekseltest moest ondergaan. Daaruit bleek dat hij reed onder invloed van THC.

Niet eerste keer

Bovendien werd zijn rijbewijs door de procureur des Konings op 1 december 2020 al eens ingetrokken omdat hij reed onder invloed van verdovende middelen. “Schijnbaar heeft hij zijn les nog steeds niet geleerd en opnieuw werd zijn rijbewijs ingehouden voor 15 dagen”, klinkt het bij de politie. “Cannabis roken en rijden gaat niet samen.”

Dat bleek ook amper een klein kwartiertje later op de Woumenweg in Diksmuide toen een 38-jarige Diksmuideling werd betrapt. Ook die man reed onder invloed van cannabis en gaf zelfs toe een dagelijkse gebruiker te zijn. Ook hij speelde zijn rijbewijs kwijt voor 15 dagen.

Met 3.20 promille naar het werk

Om 22.17 uur kreeg de politie dan de melding van een bewakingsagent die onderweg was naar zijn werk dat er een voertuig aan het zwalpen was over de baan. Dat gebeurde op de weg van Staden naar Houthulst. De politie ging ter plaatse en kon de bestuurder, een 41-jarige man uit Houthulst, onderscheppen in zijn thuisgemeente. De man legde een ademtest af met als resultaat liefst 3,20 promille. De man reed dus dronken rond en verloor eveneens voor 15 dagen zijn rijbewijs.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten