Omstreeks 15.15 uur werden op het Sint-Amandsplein in Kortrijk drie jongemannen gespot die (opnieuw) een niet-essentiële verplaatsing maakten en bovendien ook het samenscholingsverbod aan hun laars lapten.

Het gaat om 2 meerderjarigen en 1 minderjarige. Tijdens de interventie gedroeg het drietal zich agressief tegenover de politie en lachten ze de coronamaatregelen gewoon weg. Er moesten extra patrouilles bijstand komen geven. Recent werden al diverse aanmaningen gegeven en pv's tegen de drie mannen opgesteld.

Het drietal werd opgepakt en overgebracht naar het politiecommissariaat. Het parket van Kortrijk werd op de hoogte gebracht en voert het verder onderzoek. Woordvoerder Thomas Detavernier: "De politiezone Vlas wil vooral ten dienste staan van de inwoners en zichtbaar en aanspreekbaar blijven in het straatbeeld. Daarbij houden we zeker geen heksenjacht naar overtredingen op de coronamaatregelen. Maar hardnekkige veelplegers van niet-essentiële verplaatsingen, privéfeestjes en andere samenscholingen worden echter wel in het vizier gehouden en eruit gehaald."

Vrijdag nam de politie van zone Vlas ook al de wagen in beslag van een 21-jarige die herhaaldelijk het samenscholingsverbod negeerde en verschillende waarschuwingen kreeg voor niet-essentiële verplaatsingen.

(XCOM)

Omstreeks 15.15 uur werden op het Sint-Amandsplein in Kortrijk drie jongemannen gespot die (opnieuw) een niet-essentiële verplaatsing maakten en bovendien ook het samenscholingsverbod aan hun laars lapten.Het gaat om 2 meerderjarigen en 1 minderjarige. Tijdens de interventie gedroeg het drietal zich agressief tegenover de politie en lachten ze de coronamaatregelen gewoon weg. Er moesten extra patrouilles bijstand komen geven. Recent werden al diverse aanmaningen gegeven en pv's tegen de drie mannen opgesteld.Het drietal werd opgepakt en overgebracht naar het politiecommissariaat. Het parket van Kortrijk werd op de hoogte gebracht en voert het verder onderzoek. Woordvoerder Thomas Detavernier: "De politiezone Vlas wil vooral ten dienste staan van de inwoners en zichtbaar en aanspreekbaar blijven in het straatbeeld. Daarbij houden we zeker geen heksenjacht naar overtredingen op de coronamaatregelen. Maar hardnekkige veelplegers van niet-essentiële verplaatsingen, privéfeestjes en andere samenscholingen worden echter wel in het vizier gehouden en eruit gehaald."Vrijdag nam de politie van zone Vlas ook al de wagen in beslag van een 21-jarige die herhaaldelijk het samenscholingsverbod negeerde en verschillende waarschuwingen kreeg voor niet-essentiële verplaatsingen.(XCOM)