Drie jongeren aangehouden voor massale vechtpartij in Blankenberge

De vechtpartij in Blankenberge heeft verregaande gevolgen (foto Belga) © belga
Redactie KW

De Brugse onderzoeksrechter heeft drie jongeren uit het Brusselse aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen en gewapende weerspannigheid. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het drietal werd opgepakt na de massale vechtpartij van zaterdag in Blankenberge.

De rellen ontstonden zaterdag in de late namiddag ter hoogte van de Weststraattrap in het westen van Blankenberge. Bij het incident waren volgens burgemeester Daphné Dumery (N-VA) tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is ook duidelijk te zien hoe de jongeren zich tegen de politie keerden. Zo werd een politieman zelfs met een parasol te lijf gegaan.

De lokale politie van Blankenberge/Zuienkerke moest de hulp inroepen van meerdere andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk werden zeventien betrokkenen bestuurlijk aangehouden. Drie jongemannen uit het Brusselse werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd. De verdachten werden zondagnamiddag verhoord over hun aandeel in de feiten.

“Ze worden ervan verdacht op een zeer agressieve wijze, in groep en gewapend met allerhande materiaal zoals flessen, parasols en ligbedden, de politie en de strandredders te hebben aangevallen. Het gezag en de orders van de politie noch van de strandredders werd gerespecteerd“, aldus procureur Fien Maddens.

Het parket heeft dan ook beslist om het drietal, een man uit Jette (geboren in 2001), een man uit Brussel (geboren in 2000) en een man met de Guinese nationaliteit uit Sint-Gillis (geboren in 2002), voor te leiden op verdenking van gewapende weerspannigheid en van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg. Het gaat om slagen aan politiemensen en aan strandredders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier