Drie jongemannen sleuren Damian (18) van zijn fiets en stelen dure koptelefoon

De feiten gebeuren rond 19.45 uur langs de Rijselstraat in Sint-Michiels. © MM
Redactie KW

Een 18-jarige Bruggeling is vrijdagavond slachtoffer geworden van een diefstal met geweld. Op enkele tientallen meters van zijn woning werd Damian van z’n fiets gesleurd door drie jongemannen. Na een kort gevecht gingen ze aan de haal met een dure koptelefoon. “Als ik me niet had verdedigd, was hun buit wellicht groter geweest”, getuigt de tiener.

De feiten gebeuren rond 19.45 uur langs de Rijselstraat in Sint-Michiels. “Ik was op weg naar huis en voelde al dat die drie mannen me volgden op hun fiets”, zegt Damian. “Plots staken ze me voorbije en duwden ze mij op de grond. ‘Maak je zakken leeg’, vroegen ze. Ik wou me niet zomaar laten doen, waarna het tot geduw en getrek kwam.”

De 18-jarige kreeg een vuistslag te verwerken en deelde zelf ook klappen uit om zich te verdedigen. In het tumult viel zijn dure koptelefoon op de grond. De drie daders gristen die mee toen ze op de vlucht sloegen op het moment dat een getuige hulp kwam bieden.

Extra patrouilles

Damian was onder de indruk van de feiten, maar stelt het wel goed. Noemenswaardige verwondingen hield hij niet over aan de diefstal. “Als ik me niet had verdedigd, hadden ze wellicht veel meer proberen stelen. Al was het wel een koptelefoon van zo’n 300 euro. Leuk is anders. Maar mij zomaar laten doen? Neen, dat was geen optie. Ik heb geprobeerd een beschrijving door te geven aan de politie, maar ze droegen een mondmasker en donkere kledij”, zegt het slachtoffer.

Volgens hem gaat het om drie jongemannen die Nederlands spreken. De politie van Brugge deed de nodige vaststellingen. Ondertussen is duidelijk geworden dat er zich op korte tijd vijf gelijkaardige feiten hebben voorgedaan in de omgeving. “Onze recherche is volop bezig met het onderzoek”, bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. “Ondertussen worden er extra patrouilles ingezet. Tips zijn uiteraard welkom.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier