Drie jonge Franse dievegges slaan mea culpa na diefstallen bij Zara in Roeselare

Redactie KW

Drie jonge Franse dievegges die op 4 augustus bij kledingketen Zara in Roeselare op heterdaad betrapt konden worden, sloegen woensdag op de rechtbank in Kortrijk mea culpa. Ze zakten zelf vanuit Rijsel naar Kortrijk af om zich zonder advocaat te verdedigen maar vooral te verontschuldigen. “We shoppen nog samen maar nu niet meer hé, door corona”, kon er op het einde van hun proces toch nog een lachje vanaf.

Op 3 augustus pleegden Margot D. (19) en Narval El A. (20) al winkeldiefstallen in Roeselare. De dag nadien keerden ze samen met Nesryne B. (20) terug. Ze stapten met valiesjes kledingketen Zara binnen, namen enkele kledingstukken mee in de pashokjes, verwijderden de diefstalbeveiliging en stopten de kledingstukken in de valiezen. Toen ze betrapt werden, konden twee van hen de winkel uitvluchten, Margot D. moest zich eerst losrukken.

Het trio kon door de politie opgepakt worden. In hun auto lagen 36 gestolen artikelen, goed voor een waarde van ruim 1.000 euro. De openbare aanklager eiste een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar en een effectieve boete van 1.600 euro.

Mooier dan in Frankrijk

“Het was onze eerste keer en hebben heel veel spijt”, klonk het in koor. “We zijn erg geschrokken. We keken naar filmpjes op You Tube maar hadden nooit gedacht dat het zo’n gevolgen zou hebben. We trokken er onze lessen uit.” De meisjes vroegen de rechter een milde straf uit te spreken. “We staan allemaal nog aan het begin van ons leven. We kwamen naar België omdat de collecties van Zara in België anders en mooier zijn dan in Frankrijk, meer niet.” Vonnis op 2 december. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier