Drie jaar rijverbod en 12 maanden voorwaardelijke celstraf na dodelijk ongeval in Menen

© (Foto LSi)
Redactie KW

Een 36-jarige automobiliste uit Menen is vandaag door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden en een boete van ruim 3.600 euro omdat ze op 17 december 2017 aan een rotonde in Menen met 2,17 promille alcohol in het bloed en aan een snelheid van 100 km/u aan volle snelheid de rotonde opreed.

Een Fransman overleefde de klap op de rotonde niet. De politierechter legde de vrouw nog een rijverbod van drie jaar op. Als ze haar rijbewijs terug wil, zal ze moeten slagen voor haar theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven.

De rechter was streng en vond dat de vrouw door een flagrante schending van de verkeersregels een onschuldige weggebruiker de dood heeft ingejaagd. De politierechter hield rekening met de hoge snelheid en de hoge graad van intoxicatie. De vrouw kwam van een kerstfeestje en wou haar dochter gaan ophalen. Het meisje zou normaal op een andere manier naar huis terugkeren maar die plannen wijzigden. Onderweg kreeg ze ook telefoontjes van haar echtgenote en dat leidde nog meer haar aandacht van het verkeer af. Op de rotonde La Palma aan de Moeskroenstraat liep dat fataal af. Dankzij camera’s in de buurt kon het ongeval volledig in beeld gebracht worden.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier