Drie jaar lang alcoholslot voor man uit Sint-Baafs-Vijve bij dertiende veroordeling

Een onverbeterlijke dronken automobilist uit Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) speelt zijn auto kwijt en mag drie jaar lang niet zonder alcoholslot achter het stuur kruipen. Dat besliste de politierechter in Kortrijk. Ze gaf Krist M. ook nog een boete van 7.200 euro en 15 maanden rijverbod.

Op 15 april 2018 kon Krist M. met 2,6 promille alcohol van achter het stuur van zijn auto geplukt worden. Dat gebeurde in Deerlijk nadat hij even voordien in Anzegem al tegen een geparkeerde wagen was gebotst en gewoon verder was gereden.

De politie trok het rijbewijs van de veertiger onmiddellijk voor vijftien dagen in maar M. verklaarde dat hij zich daar niets zou van aantrekken. Sinds de jaren negentig verzamelde hij al twaalf veroordelingen voor de politierechtbank voor alcoholintoxicatie en vluchtmisdrijf.

In 1992 liep hij zelfs een celstraf van 18 maanden op als verantwoordelijke voor een dodelijk ongeval. De politierechter had geen enkel oor voor de vraag van Krist M. om een mild rijverbod uit te spreken omdat hij als betonboorder zo goed als onmisbaar is voor zijn werkgever. “Daar had je maar vroeger moeten aan denken”, aldus de politierechter. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.