Drie jaar effectief voor wurgpoging op ex-vriendin in Gistel

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft Pierre R. (42) veroordeeld tot een effectieve celstraf van drie jaar voor poging tot doodslag.

De Franstalige Middelkerkenaar probeerde in oktober zijn ex-vriendin te wurgen aan haar woning in Gistel.

Pierre R. en het slachtoffer Isabelle S. (41) hadden een tijdje een relatie. De beklaagde kon niet verkroppen dat zijn vriendin toch voor haar echtgenoot had gekozen. Op 17 oktober 2013 trok hij onder invloed van alcohol naar haar woning in Gistel. R. brak in en belde met de vaste telefoon naar de gsm van S. Zo hoopte hij haar toch te kunnen spreken. Toen de vrouw thuis aankwam, ontstond er een schermutseling. Daarbij probeerde Pierre R. het slachtoffer op haar oprit te wurgen. Gelukkig konden omstaanders op tijd de politie verwittigen.

De rechter achtte alle feiten bewezen en veroordeelde de Middelkerkenaar tot een effectieve gevangenisstraf van drie jaar. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 4.000 euro betalen. Haar echtgenoot krijgt 600 euro. Pierre R. werd in 2005 door de rechtbank van Bergen al tot twee jaar met uitstel veroordeeld voor een reeks gewelddadige diefstallen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.