Drie jaar cel (met uitstel) voor man die vrouw dwingt slaappillen te slikken

Redactie KW

Een vijftiger uit Diksmuide is veroordeeld tot 3 jaar cel met uitstel en voorwaarden.

De man dwong zijn partner tot twee keer toe om slaappillen te slikken, op 20 april vorig jaar. De reden? De relatie liep slecht, zijn vrouw bleef op de zetel slapen en ze wou niet met hem naar bed. “Als je wil slapen, dan zal je slapen”, riep hij terwijl hij de pillen in haar mond duwde.

Volgens het openbaar ministerie hield hij zijn handen over haar mond en kneep hij haar keel dicht. De vrouw kon, alvorens ze bewusteloos viel, de hulpdiensten bellen. Ze werd gered en de man in de boeien geslagen.

Het openbaar ministerie bracht de zaak voor de strafrechter als een moordpoging en vorderde jaar cel. De rechter herkwalificeerde echter in opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. De man, die in een jaar in voorhechtenis zit, mag de cel verlaten door de celstraf met uitstel maar moet zich laten begeleiden voor psychosociale problemen en alcoholgebruik. Schendt hij voorwaarden, kan de celstraf nog effectief worden. De vrouw, intussen zijn ex, krijgt 3.000 euro morele schadevergoeding.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier