Drie homejackers blijven in de cel voor feiten in de grensstreek

Redactie KW

Ze worden verdacht van tientallen inbraken, diefstallen en homejackings in de grensstreek.

De Ieperse raadkamer heeft de aanhouding van drie Fransen vrijdag verlengd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper.

In totaal vier mannen uit Roubaix zijn in het dossier aangehouden. Een trio werd in december gevat in Rijsel door samenwerking van Franse en Belgische politiediensten en uitgeleverd aan ons land. De Ieperse onderzoeksrechter liet hen op 24 december van de vrijheid beroven. Een van hen werd ondertussen door de KI in Gent vrijgelaten onder voorwaarden.

Ze hebben mogelijk toegeslagen in het Kortrijkse, Rekkem en Mesen. In de auto van de gearresteerden werd buit aangetroffen van in totaal tien homejackings die ze eerder in de grensstreek hebben gepleegd. In de loop van het onderzoek werden ze aan meer potentiële feiten gelinkt, 57 in totaal, in de periode van maart 2012 tot december 2014.

Vorige maand werd een vierde Fransman gearresteerd. Ook hij blijft voorlopig in de cel. Alle vier zullen zich moeten verantwoorden voor reeks diefstallen en lidmaatschappij aan criminele organisatie. Het dossier nadert de eindfase, meldt het parket.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.