Drie gemaskerde daders die Izegemse jongeman thuis knevelden en bestolen door Kortrijkse onderzoeksrechter aangehouden

De drie mannen die het slachtoffer overmeesterden waren gemaskerd.© Stockfoto
De drie mannen die het slachtoffer overmeesterden waren gemaskerd.© Stockfoto
Wouter Vander Stricht

De feiten dateren al van zaterdag 20 februari en vrijdag 26 februari werden de vermeende daders geklist. Ze worden ervan beschuldigd een jongeman opgewacht te hebben aan zijn appartement. Nadat ze hem vastbonden en een jutezak over het hoofd trokken, gingen ze aan de haal met onder meer de gsm en bankkaarten van het slachtoffer. Het slachtoffer (31), dat een van de daders herkende, raakte ook gewond.

Op zaterdag 20 februari werd in Izegem een jongeman thuis opgewacht door drie personen. Wanneer hij zijn appartement wilde betreden, werd hij hardhandig aangepakt door drie gemaskerde overvallers. Hij werd vastgebonden op een bureaustoel. “Het gaat om een jongen die zelfstandig woont. Een brave jongen, maar door zijn autisme niet de meest sterke persoon”, aldus parketwoordvoerder Tom Janssens.

Zijn appartement werd doorzocht en de verdachten namen persoonlijke goederen van het slachtoffer mee. “Het gaat onder meer om een gsm, bankkaarten, computerspelletjes…”

Buren in appartement bieden hulp

Het slachtoffer kon zich, nadat de verdachten vertrokken waren, deels losmaken en om hulp vragen. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. “Met spanbandjes werd hij geboeid en aan een bureaustoel vast gemaakt. Hij heeft zich kunnen bevrijden en de buren alarmeren. Die konden meteen hulp bieden en de hulpdiensten verwittigen. Hij liep ook lichte verwondingen op. Het slachtoffer meende ook een van de drie daders te kunnen identificeren. Met die informatie is men aan de slag gegaan en dat leidde tot het vatten van de drie daders op vrijdag 26 februari.”

De daders zijn afkomstig uit het noorden van de provincie en zijn leeftijdsgenoten van het slachtoffer. Ze zijn respectievelijk 33, 32 en 31 jaar oud en werden door de onderzoeksrechter in Kortrijk onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Ze verschijnen op dinsdag 2 maart voor de raadkamer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.