Drie fietsen gestolen na inbraak bij Oostends schepen Natacha Waldmann

Redactie KW

Oostends schepen Natacha Waldmann (Groen) werd vrijdag het slachtoffer van een garage-inbraak. Daarbij werden drie fietsen gestolen.

Naast de twee fietsen van haar zoon werd ook de elektrische stadsfiets van de schepen gestolen. Het hele schepencollege kreeg zo’n stadsfiets om zich op een ecologische manier door de stad te verplaatsen.

Vierde inbraak intussen

“Ondertussen is het al de vierde keer dat er bij ons ingebroken wordt”, zucht de schepen. “De eerste keer dateert ondertussen al van 2011, maar dat was toen in ons huis. Daar hebben we nu een goed alarm geïnstalleerd. De garage staat echter apart van ons huis.” In 2016 werd er voor de eerste keer in de garage van de schepen ingebroken. Het jaar nadien gebeurde dat opnieuw.

“Na de laatste inbraak in onze garage hebben we een nieuwe garagepoort geïnstalleerd. Toch konden dieven vrijdag opnieuw hun slag slaan. Deze keer werd de koersfiets van mijn zoon gestolen, net als zijn citybike en mijn stadsfiets. De elektrische stadsfiets is gemerkt met het nummer 0207.436.775. De koersfiets van mijn zoon heeft een gravure net onder het zadel met zijn naam: Titus Vandenberghe. Mijn zoon is er het hart van in, die koersfiets was immers zijn groeifeest-fiets.” (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier