Drie Chilenen vrijgesproken voor smokkel van 67 kilo coke

Redactie KW

De drugs werden op 31 oktober 2013 aangetroffen op een schip in de haven van Zeebrugge. Het openbaar ministerie had vijf jaar effectieve celstraf geëist.

De scheepvaartpolitie van Zeebrugge kreeg eind oktober 2013 een tip over een schip dat vanuit Brazilië met een lading fruitpulp kwam binnengevaren. Bij een controle op de Carlos Fishing werd inderdaad 67 kilogram cocaïne ontdekt. De drugs, met een straatwaarde in België van ruim 3 miljoen euro, zaten verstopt in de voorboeg, in een trolley en in de kajuiten van drie Chileense bemanningsleden. De drie verdachten werden aangehouden en de Carlos Fishing mocht doorvaren naar eindbestemming Gent. Daar werd bij een nieuwe controle echter opnieuw 15 kilogram aangetroffen.

De advocate van José R.O. vroeg de vrijspraak. Meester Isabelle Goegebeur legde uit dat haar cliënt de in zijn kajuit aangetroffen trolley helemaal niet kende. Daarnaast viel het de verdediging op dat de kapitein van het schip niet op de rooster was gelegd.

De rechtbank volgde het pleidooi van de verdediging. Ook Guillermo M.D. en Agustin P.M., die verstek lieten gaan, werden vrijgesproken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier