‘Draaideurcrimineel’ riskeert 2 jaar cel na nieuwe belaging en geweld tegen politie

© iStock
Redactie KW

Een 25-jarige jongeman uit Roeselare riskeert voor de rechtbank in Kortrijk een effectieve celstraf van 2 jaar voor belaging van zijn ex en geweld tegen de politie. Bij het Kortrijkse gerecht heeft hij al zijn kansen opgebruikt. “Hij heeft lak aan politie en gerecht. Een streng signaal is nodig”, aldus de openbare aanklager.

Sinds zijn 18de stapelt Toumi A. de veroordelingen voor geweld op. Amper 18 slaagde hij er in 2013 al in een taxichauffeur met een mes te overvallen. De man had hem eerst van Oostende naar huis gebracht maar daar bleek Toumi A. geen geld te hebben om de rit te betalen. Schoensporen in de sneeuw deden hem toen de das om, meteen zijn eerste kennismaking met de binnenkant van de gevangenis.

Na 3 maanden mocht hij die verlaten. Maar nadien volgden nog tal van veroordelingen. In 2019 bleef hij 8 maanden in de cel voor partnergeweld en slagen aan zijn stiefzoontje. “Amper uit de gevangenis volgde al een nieuwe klacht van zijn ex”, aldus de openbare aanklager. “Zelfs aan het opgelegde contactverbod hield hij zich niet. Zijn kansen zijn op, een streng signaal is nodig.”

Op 4 maart 2020 moest de politie opnieuw tussenkomen na klachten van zijn ex. Toumi A. vluchtte weg, klom over verschillende omheiningen en weigerde zich over te geven. Het kwam tot een schermutseling met de politie waarbij hij verschillende schoppen en kopstoten uitdeelde. Een agent ondervindt 5 maanden later nog altijd hinder nadat A. zijn twee duimen overdraaide.

Vandaag zit Toumi A. opnieuw in de cel. “Hij beseft dat hij al heel wat kansen heeft gehad”, aldus zijn advocaat. “Hij is bereid voorwaarden of een contactverbod met zijn ex te respecteren. Hij is nog altijd bij zijn zus en moeder welkom.” Hij vroeg de rechter enkel de periode van voorhechtenis sinds maart als effectieve straf op te leggen.

Vonnis op 1 september.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.