Douane neemt 26 paletten wijn in beslag na controle in Roeselare

© iStock
Redactie KW

Het mobiel douaneteam van Roeselare heeft afgelopen woensdag met steun van de politiezone Polder (regio Diksmuide-Koekelare) een vrachtwagen onderschept met 26 paletten wijn. Er konden geen documenten voorgelegd worden. Dat meldt FOD Financiën.

Het was een alerte burger die onraad rook. Hij merkte op hoe de nummerplaten op een vrachtwagen vervangen werden door Poolse nummerplaten. De man verwittigde de politiediensten, die meteen ter plaatse kwamen en een tijdlang observeerden hoe de vrachtwagen werd ingeladen. Toen die vertrok, greep de politie in. “We stelden meteen vast dat er een aantal zaken niet klopte. Het voertuig was onder meer niet ingeschreven en ook de vrachtbrief klopte niet”, aldus korpschef Johan Geeraert.

PZ Polder lichtte meteen het mobiel douaneteam in omdat die beter geplaatst zijn om de controles op goederen uit te voeren. Uiteindelijk konden voor 26 paletten wijn geen documenten voorgelegd worden. De lading werd gelost en geïnventariseerd en vertegenwoordigt 12.000 euro aan ontdoken accijnzen. Maar doordat de betrokken firma een voorgeschiedenis heeft, komt de boete op vijf keer de ontdoken rechten of 60.000 euro.

FOD Financiën merkt op dat het de negende inbeslagname betreft op korte tijd door het mobiel douaneteam van Roeselare.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier