De verdediging van André Gyselbrecht drong daar al maanden op aan. Het computerdossier zelf bleef uiteindelijk zonder gevolg.

"Wij zijn in dit dossier over de ganse lijn buiten vervolging gesteld. Van alle verwijten is niets waar gebleken", zei procureur Céline D'Havé. Ze merkte op dat op de inleidingszitting verschillende advocaten al beweerden dat er sowieso kinderporno van de computer gewist was. "Ik vraag dan ook om over dat computerdossier geen getuigen op te roepen. Meester Platteau zegt zelf dat hij geen enkel bewijs heeft dat het parket achter het wissen zat."

De advocaat van André Gyselbrecht legde zich hier niet zomaar bij neer. "Ik smijt mijn kaarten weg als er 'gezeurd' wordt bij het delen van de kaarten. Maar hier kan ik niet weg, ik kan alleen aan de rechters zeggen dat het dossier niet correct is samengesteld." Platteau verwees naar bankuittreksels van Stijn Saelens, die al sinds 2012 in het dossier hadden moeten zitten. "Ze zijn vandaag neergelegd, omdat ik ernaar gevraagd heb. Dat gaat over het achterhouden van informatie, dat is van belang voor de geloofwaardigheid."

Ook over het mogelijk gesjoemel met de computer van Stijn Saelens zette de advocaat nog een boompje op. "Niemand kan zien wat er gewist is, want het is ongelooflijk professioneel gebeurd. In pv's staat dat ze een veiligheidskopie nemen van de harde schijf en dat ze hem bestuderen." Van die veiligheidskopie is echter geen spoor. Platteau stak ook nog de draak met de bevindingen van de deskundige. "Die man beweert dat hij die bestanden kon recupereren, terwijl ze het bij de FBI en de CIA nog niet kunnen."

(BELGA)