Jens M. was op 18 september samen met zijn zoon en een vriend van die zoon naar Brugge afgezakt. Voor de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge vond de man niet onmiddellijk een parkeerplaats, waarop de politie hem de weg wilde wijzen. De agent zag echter een busje pepperspray in de trui van de Dortmund-supporter. M. probeerde de pepperspray nog tevergeefs in zijn onderbroek weg te moffelen.

De verdachte bleek ook nog in het bezit van twee matrakken, een zakmes, een mondstuk, twee bivakmutsen, handschoenen, twee rookbommen en twee fakkels Bengaals vuur. "Hij was er duidelijk op voorzien om amok te maken in het stadion", aldus procureur Fauve Nowé. Het OM vorderde minstens een jaar stadionverbod.

De verdediging legde uit dat van hooliganisme geen sprake was. "Het waren gewone supporters die kwamen kijken naar de match, anders zouden ze toch nooit zelf de politie aangesproken hebben", aldus meester Kristof De Baecke.

De rechter veroordeelde Jens M. uiteindelijk tot een geldboete van 800 euro. Als hij die boete niet betaalt, wordt de straf alsnog omgezet in een maand gevangenisstraf.

(BELGA)

Jens M. was op 18 september samen met zijn zoon en een vriend van die zoon naar Brugge afgezakt. Voor de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge vond de man niet onmiddellijk een parkeerplaats, waarop de politie hem de weg wilde wijzen. De agent zag echter een busje pepperspray in de trui van de Dortmund-supporter. M. probeerde de pepperspray nog tevergeefs in zijn onderbroek weg te moffelen.De verdachte bleek ook nog in het bezit van twee matrakken, een zakmes, een mondstuk, twee bivakmutsen, handschoenen, twee rookbommen en twee fakkels Bengaals vuur. "Hij was er duidelijk op voorzien om amok te maken in het stadion", aldus procureur Fauve Nowé. Het OM vorderde minstens een jaar stadionverbod.De verdediging legde uit dat van hooliganisme geen sprake was. "Het waren gewone supporters die kwamen kijken naar de match, anders zouden ze toch nooit zelf de politie aangesproken hebben", aldus meester Kristof De Baecke.De rechter veroordeelde Jens M. uiteindelijk tot een geldboete van 800 euro. Als hij die boete niet betaalt, wordt de straf alsnog omgezet in een maand gevangenisstraf.(BELGA)