Dortmund-supporter krijgt geldboete voor verboden wapendracht tijdens Club Brugge-Borussia Dortmund

De Brugse strafrechter heeft dinsdag een 51-jarige Duitser veroordeeld tot een geldboete van 800 euro voor verboden wapendracht. In de wagen van de supporter van Borussia Dortmund werden voor de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge onder andere twee matrakken, Bengaals vuur en pepperspray aangetroffen.

De Dortmund-supporters tijdens de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. © Foto Belga

Jens M. was op 18 september samen met zijn zoon en een vriend van die zoon naar Brugge afgezakt. Voor de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge vond de man niet onmiddellijk een parkeerplaats, waarop de politie hem de weg wilde wijzen. De agent zag echter een busje pepperspray in de trui van de Dortmund-supporter. M. probeerde de pepperspray nog tevergeefs in zijn onderbroek weg te moffelen.

De verdachte bleek ook nog in het bezit van twee matrakken, een zakmes, een mondstuk, twee bivakmutsen, handschoenen, twee rookbommen en twee fakkels Bengaals vuur. “Hij was er duidelijk op voorzien om amok te maken in het stadion”, aldus procureur Fauve Nowé. Het OM vorderde minstens een jaar stadionverbod.

De verdediging legde uit dat van hooliganisme geen sprake was. “Het waren gewone supporters die kwamen kijken naar de match, anders zouden ze toch nooit zelf de politie aangesproken hebben”, aldus meester Kristof De Baecke.

De rechter veroordeelde Jens M. uiteindelijk tot een geldboete van 800 euro. Als hij die boete niet betaalt, wordt de straf alsnog omgezet in een maand gevangenisstraf.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.