Dorstige dief krijgt celstraf met uitstel in Kortrijk

Een 47-jarige Pool heeft een celstraf van vier maanden met uitstel opgelopen voor drie winkeldiefstallen. Bij één van de diefstallen dronk hij in de winkel een volledige fles pinot uit. Een kompaan kreeg twee maanden met uitstel. Die straf sprak de correctionele rechtbank van Kortrijk woensdag uit.


J.K., een 47-jarige Pool, stond terecht voor drie diefstallen. Bij de eerste diefstal merkte de winkelinspecteur op dat hij een verdikking had onder zijn kledij. Toen die hem aansprak haalde hij twee flessen whisky boven. Hij zette één van die flessen aan zijn lippen en dronk bijna een halve fles leeg.

Tijdens een tweede diefstal nam hij een fles pinot en dronk die bijna helemaal uit. Hij kon ontkomen maar werd later staande gehouden voor openbare dronkenschap. Hij meende dat het ging om een gratis degustatie.

Bij een derde diefstal had hij ook een handlanger bij, een 31-jarige landgenoot. Opnieuw ontvreemden ze drank en enkele worsten. Het openbaar ministerie had om vier maanden en twee maanden cel gevraagd. De rechtbank volgde die vordering.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.