Doorbraak in onderzoek naar Vlasparkvandalisme

De beschilderde muur van het Vlaspark werd vernield. © OV
Redactie KW

De politie van de zone Vlas is de jonge vandalen die in oktober vorig jaar het Vlaspark in Kuurne vernielden, op het spoor. Dat maakte burgemeester Francis Benoit bekend.

In oktober 2018 deden zich in het nieuwe Vlaspark, tussen het centrum van Kuurne en de boorden van de Leie, enkele zware feiten van vandalisme voor. Onder meer een graffitimuur werd vernield, zitbanken kwamen in de beek terecht en ook het boekenhuisje werd zwaar toegetakeld. De wijkpolitie en de lokale recherche van de zone Vlas waren al even bezig met het onderzoek naar het vandalisme, nu lijkt daar – een kleine vijf maanden na de feiten – een doorbraak te komen.

Francishttps://www.facebook.com/francis.benoit1https://www.facebook.comFacebook1

Na de daders van St-Pieter nu ook vandalen van Vlaspark. Nu nog die van sportpark. Doorzetten en blijven onderzoeken….

Geplaatst door Francis Benoit op Maandag 11 maart 2019

rich1.0https://www.facebook.com/francis.benoit1/posts/10215612546841430552

“De daders filmden hun vernielingen en pochten online”, legt burgemeester Francis Benoit (CD&V) uit. “Dat opscheppen is ook de politie niet ontgaan. Mede door de filmpjes op sociale media hebben we de jonge vandalen kunnen traceren.” Of de jongeren al konden worden verhoord, is nog niet duidelijk. De politiezone Vlas blijft mensen die meer informatie hebben over de feiten of kunnen getuigen over wat er zich in het Vlaspark heeft voorgedaan, vragen hen te contacteren.

Heel recent maakten de politiezone en de gemeente ook al bekend dat er cameratoezicht komt in het Vlaspark. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier