De man werd in januari aangehouden op verdenking van opzettelijke doodslag. Eerder kreeg hij een elektronische enkelband, maar de Ieperse raadkamer besloot dinsdag om hem vrij te laten onder voorwaarden. "We hebben besloten om tegen die beslissing in beroep te gaan", klinkt het bij het parket.

De feiten dateren van de nacht van 31 oktober vorig jaar. De jonge vrouw stapte in de wagen van haar ex-vriend, die even later tegen een geparkeerde bus knalde. Ze overleefde het ongeval niet.

Uit het rapport van de verkeersdeskundige bleek dat overdreven snelheid in combinatie met een inschattingsfout aan de basis lag, maar volgens de familie van het slachtoffer ging het om opzettelijke doodslag. De vrouw maakte vorig jaar een einde aan de relatie met de man nadat ze enkele keren het slachtoffer was van partnergeweld.

De nabestaanden dienden een klacht in met burgerlijke partijstelling. Daarop opende het parket een gerechtelijk onderzoek en de man werd aangehouden op verdenking van doodslag.

(BELGA)

De man werd in januari aangehouden op verdenking van opzettelijke doodslag. Eerder kreeg hij een elektronische enkelband, maar de Ieperse raadkamer besloot dinsdag om hem vrij te laten onder voorwaarden. "We hebben besloten om tegen die beslissing in beroep te gaan", klinkt het bij het parket. De feiten dateren van de nacht van 31 oktober vorig jaar. De jonge vrouw stapte in de wagen van haar ex-vriend, die even later tegen een geparkeerde bus knalde. Ze overleefde het ongeval niet. Uit het rapport van de verkeersdeskundige bleek dat overdreven snelheid in combinatie met een inschattingsfout aan de basis lag, maar volgens de familie van het slachtoffer ging het om opzettelijke doodslag. De vrouw maakte vorig jaar een einde aan de relatie met de man nadat ze enkele keren het slachtoffer was van partnergeweld. De nabestaanden dienden een klacht in met burgerlijke partijstelling. Daarop opende het parket een gerechtelijk onderzoek en de man werd aangehouden op verdenking van doodslag.(BELGA)