Doodrijder Lichtervelde vrij onder voorwaarden, parket sluit invloed alcohol niét uit

Foto VTM
Jan Gheysen
Jan Gheysen Opiniërend hoofdredacteur

De 30-jarige onderwijzer die zondagmorgen vluchtmisdrijf pleegde bij een dodelijk ongeval in Lichtervelde is voorlopig vrij onder voorwaarden.

De man uit Lichtervelde reed met zijn witte bestelwagen zondagmorgen de 24-jarige Torhoutenaar Jelle Tommeleyn dood. De jongeman uit Torhout was met zijn vriendin te voet op weg naar huis toen hij dodelijk werd aangereden. De aanrijder sloeg op de vlucht, maar werd later na tussenkomst van zijn moeder vastgehouden door de politie.

Volgens de advocaat van de aanrijder, mr. Jurgen Dehaemers, was bij het ongeval geen sprake was van dronkenschap of intoxicatie. “Hij reed ook niet te snel. Mijn cliënt betreurt de feiten enorm en wil zijn medeleven betuigen aan de slachtoffers.” Volgens de verdediging besefte I. pas zondagochtend dat hij een persoon had aangereden. “Hij schaamt zich enorm voor wat er gebeurd is. Die jongen is emotioneel gebroken.”

Maandagmorgen verscheen de 30-jarige onderwijzer voor de onderzoeksrechter. Na verhoor werd de man in een politiewagen weggebracht. Hij werd onder voorwaarden voorlopig vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Een ervan is absolute nultolerantie voor alcoholgebruik in het verkeer. Dat er zeker geen sprake is van alcoholmisbruik door de dader, zoals zijn advocaat beweert, wenst het Brugs parket niet te bevestigen : de feiten gebeurden om 6 uur ‘s ochtends, de dader werd om 11 uur gearresteerd en onderging toen een blaastest. Die was negatief; maar op vraag van het parket is ook bloed afgenomen van de aanrijder. Verder onderzoek moet uitwijzen of hij al dan niet geïntoxiceerd was op het moment van de feiten.

(JG/FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.