Doodrijder Charlotte naar politierechtbank

Charlotte Gysel overleed bij een zwaar ongeval in Edewalle. © JT/Facebook
Laurens Kindt

De Oekraïener die eind september vorig jaar het ongeval veroorzaakte dat het leven kostte aan Charlotte Gysel (18) uit Bovekerke, zal zich daarvoor voor de politierechtbank moeten verantwoorden. De raadkamer verlengde vandaag zijn aanhouding.

Door de staking van de cipiers in de gevangenissen verscheen Andriy P. niet zelf voor de raadkamer. Zijn advocaat Frederik Pollet aanhoorde hoe de raadkamer besliste om zijn cliënt door te verwijzen naar de politierechtbank wegens onopzettelijke doodslag, dronkenschap en intoxicatie.

Geen schijn van kans

Andriy P. reed op vrijdagavond 27 september 2019 met zijn zware pick-up, in de verkeerde richting én met 2,89 promille alcohol frontaal tegen de Fiat 500 van de 18-jarige Charlotte Gysel uit Bovekerke bij Koekelare. Het ongeval gebeurde in Edewalle bij Kortemark.

Charlotte had geen schijn van een kans en overleed ter plaatse. Ook Andriy P. raakte zwaargewond en moest dagenlang verzorgd worden in het ziekenhuis. Tijdens zijn verhoren bleek de man zich nog maar weinig te herinneren van het ongeval. Hij bleef aangehouden en zit tot op vandaag in de gevangenis.

Veel spijt

Volgens zijn advocaat Frederik Pollet heeft Andriy P. heel veel spijt van het ongeval. “Hij voelt zich schuldig en zou het graag op de ene of de andere manier goedmaken tegenover de familie, al beseft hij dat dit eigenlijk onmogelijk is”, zegt meester Pollet. Contact met de nabestaanden van Charlotte Gysel is er nog niet geweest. “Dat wordt voorlopig afgehouden door de familie en we hebben daar alle respect voor”, klinkt het.

Andriy P. zit door het ongeval nog altijd in een rolstoel en verblijft in de gevangenis van Brugge. Omdat hij aangehouden is, zal de zaak normaliter snel voor de politierechtbank komen. Als hij snel zijn dagvaarding krijgt, kan dat in principe al binnen de drie weken. De raadkamer besliste vandaag om de aanhouding van Andriy P. nogmaals te verlengen. Hij blijft dus in de cel tot aan zijn proces. Of hij beroep aantekent tegen die beslissing, is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier