Doodrijder (44) uit Menen voor zoveelste keer veroordeeld

Verkeerscrimineel Wim B. (44) kreeg woensdagmorgen een geldboete van 3.200 euro en een rijverbod van drie jaar in de Brugse politierechtbank. De man uit het West-Vlaamse Menen is er meer dan een vaste klant. Hij werd ondertussen al meer dan 40 keer veroordeeld.

© Getty Images/Tetra images RF

Wim B. kreeg onlangs nog een gevangenisstraf van zes jaar en een rijverbod van tien jaar omdat hij een ongeval veroorzaakte waarbij twee mensen om het leven kwamen. Dat gebeurde op 22 mei vorig jaar langs de Oostendestraat in Torhout. Woensdagmorgen moest de verkeerscrimineel uit Menen opnieuw voor de politierechter verschijnen. Deze keer omdat hij zijn rijbewijs niet had ingeleverd nadat hij opnieuw een rijverbod opliep.

De feiten waar de man zich nu voor moest verantwoorden dateren zelfs nog van na het ongeval. Want op 31 juli 2018 moest hij zijn rijbewijs op de griffie in Brugge neerleggen omdat hij twee jaar niet meer mocht rijden. Maar dat deed hij niet. Volgens zijn advocaat kon hij dat vanuit de gevangenis praktisch niet regelen.

De man werd toch vervolgd en de politierechter had weinig oren naar de uitleg van de verkeerscrimineel. Volgens haar had hij het vanuit de gevangenis wel kunnen regelen. Ze veroordeelde hem tot een geldboete van 3.200 euro en een bijkomend rijverbod van drie jaar.

(TLG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.