Dolende ‘ninja’ uit Oostende neemt badje in tuinjacuzzi

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 31-jarige Oostendenaar moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor een reeks inbraken en diefstallen. Het openbaar ministerie eist minstens 30 maanden cel voor Christophe V., een zwerver die volgens de procureur een gevaar vormt voor de maatschappij.

“Vorige zomer moest de politie tussenbeide komen nadat hij zich met steakmessen verschanst had. Hij waande zich een echte ninja.” De procureur noemde het dossier van V. “intriest”. Ze omschreef de man als een ronddolende drugsverslaafde. V. pleegde tussen februari en november vorig jaar een tiental diefstallen in Oostendse supermarkten. Hij brak ook binnen in de Oostendse taverne ‘t Valentientje waar hij vier flessen cava, ribbetjes en wat rode wijn nuttigde. Een vijftal dagen later drong hij binnen in een galerij waar hij at, sliep en douchte.

Hij ontvreemde er ook allerlei computermateriaal. Op een dag nam hij zelfs een badje in een tuinjacuzzi. “Uiteindelijk was het zijn eigen moeder die op 12 juli de politie verwittigde”, vervolgde de procureur. “Door zijn mentale problemen en speedgebruik kon zij geen weg meer met hem.” Hoewel begeleiding volgens de gerechtspsychiater geen zin heeft, drong de advocaat van V. maandag aan op een psychiatrische behandeling. De uitspraak volgt op 24 juni.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier