‘Dodo La Saumure’ aangehouden op verdenking van sekshandel en aanzetten tot ontucht

© TOGH
Redactie KW

In Mesen zal de naam wel een belletje doen rinkelen, want Dominique Alderweireld is de initiatiefnemer van Club ‘Privé Le 30’, zoals op de borden prijkt die momenteel aan de ramen hangen van het vroegere café Den Yzer op de Markt van Mesen.

Het stadsbestuur vermoedde de komst van een bordeel of seksclub. Ze keurden tijdens een geheime zitting op 20 februari een speciaal politiereglement goed dat bordelen, seksclubs of seksboerderijen – binnen een straal van 1 km van het marktplein – verbiedt.

‘Dodo La Saumure’, zijn geuzennaam die letterlijk pekel betekent, bezit intussen verschillende bars in de Frans-Belgische grensregio. In september 2014 kreeg Alderweireld van het Bergense hof van beroep al een celstraf van vijf jaar met uitstel voor de volledige periode voor identieke feiten. Het uitstel kan nu worden ingetrokken.

Wereldnieuws

De Fransman werd in 2012 wereldnieuws omdat hij meisjes geleverd zou hebben voor seksfeestjes voor Dominique Strauss-Kahn, de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Iets wat hij altijd ontkend heeft en waarvoor hij uiteindelijk vrijgesproken is in 2015. Hij baatte verschillende bordelen uit in de omgeving van Kortrijk en de Frans-Belgische grens. In 2017 werd hij nog opgepakt voor onder meer mensenhandel, witwassen en sociale fraude.

“Mijn cliënt houdt vol dat er een vorm van hypocrisie bestaat over de kwestie. Prostitutie wordt getolereerd, maar is nooit gelegaliseerd’, zegt zijn advocaat. ‘Hij heeft politici ontmoet over de legalisatie om juridische problemen te vermijden”, verklaarde zijn advocaat aan Belga.

(TOGH/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier