DJ week in cel nadat hij mogelijk tot twee keer toe over fietser reed

De feiten speelden zich af in de Herman Teirlincklaan in Koksijde. © JH
Redactie KW

Een 42-jarige deejay uit De Panne zat vorige week zes dagen in de cel nadat hij een fietser aanreed in Koksijde en daarna wegvluchtte. De fietser raakte zwaargewond. Er wordt onderzocht of S.T. drugs had gebruikt en of hij na de botsing uitstapte om vervolgens nog eens over de fietser te rijden bij zijn vlucht.

De zware aanrijding gebeurde op zaterdagochtend 20 november rond 6 uur ‘s ochtends aan de Herman Teirlincklaan in Koksijde. Een getuige zag alles gebeuren. Een man van middelbare leeftijd werd van de tweewieler geslingerd en kwam hard op de grond terecht, deels onder de auto. Volgens de getuige stapte de bestuurder van de auto uit en keek hij naar zijn slachtoffer op de grond. Daarna stapte de bestuurder terug in en reed gewoon verder. Mogelijk is hij daarbij nogmaals over zijn slachtoffer gereden maar dat wordt nog onderzocht. De getuige kon de nummerplaat van de aanrijder noteren en belde de hulpdiensten. Daarna werd het slachtoffer opgenomen in het ziekenhuis. De man verkeerde niet in levensgevaar maar raakte wel zwaargewond, vooral aan de benen.

Net set gedraaid

Dankzij de nummerplaat kon de politie de aanrijder vrij snel identificeren. Het gaat om de 42-jarige S.T. uit De Panne, in de streek gekend als dj. Hij werd uit zijn bed gelicht en voor de onderzoeksrechter gebracht die hem uiteindelijk liet aanhouden. De man zou bij het ongeval immers niet alleen vluchtmisdrijf hebben gepleegd, er zijn ook vermoedens dat hij drugs of alcohol had gebruikt. S.T. had zaterdagnacht zelf nog een set gedraaid in een ander danscafé en was daarna in de vroege uurtjes afgezakt naar De Viking om nog iets te drinken. Op de terugweg van De Viking naar zijn huis gebeurde vervolgens de aanrijding in Koksijde.

De man werd vrijdag vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Zo kreeg hij gedurende drie maanden een avondklok opgelegd, hij moet voor 23 uur thuis zijn. De onderzoeksrechter stelde een deskundige aan die de verwondingen van het slachtoffer moet onderzoeken én moet nagaan of hij na de botsing nog eens werd overreden. De deskundige onderzoekt ook of S.T. verdovende middelen had gebruikt.

Black-out

“Wij wachten dat onderzoek af”, zegt zijn advocaat Thomas Bailleul. “We zijn heel benieuwd naar het toxicologisch rapport want onze cliënt is niet gekend voor drugsfeiten. Als er iets in zijn bloed werd gevonden vragen we ons af wat daar de oorzaak van kan zijn. In elk geval heeft hij een totale black-out en herinnert hij zich niets meer van de feiten.”

Het parket van Veurne bevestigt enkel dat er een onderzoek loopt naar een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. “Daarbij werd een man aangereden door een automobilist die snel geïdentificeerd werd en door de onderzoeksrechter werd aangehouden”, zegt Patty ’T Jonck van het parket van Veurne. “De man werd vrijdag door de raadkamer onder voorwaarden vrijgelaten. Er werden een verkeersdeskundige en wetsgeneesheer aangesteld voor verder onderzoek.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier