Discussie over geld brengt gerechtstolken voor rechter

Redactie KW

Gerechtstolk Turks Hava Siki uit Gent eist een schadevergoeding van 10.000 euro van haar collega E.A., die in de Brugse rechtbank vervolgd wordt voor schriftvervalsing en misbruik van vertrouwen.

In 2008 kreeg Hava Siki van het Brugse parket een vertaalopdracht in het dossier rond militante Fehriye Erdal van het Turks Volksbevrijdingsleger DHKP-C. Omdat ze het te druk had met een drugsdossier gaf ze het werk door aan haar Gentse collega E.A., die toen nog een goede vriendin was van haar.

“Drie jaar later kreeg ik een achterstallige RSZ-bijdrage van 10.000 euro”, vertelt Hava Siki. “Blijkbaar had ze mijn handtekening vervalst op de documenten maar wel haar eigen rekeningnummer ingevuld. Zij streek de inkomsten op, maar ik moest er wel de lasten op betalen. Omdat ze dit bleef ontkennen heb ik een klacht ingediend. Door deze hetze ben ik heel wat opdrachten in Brugge kwijtgespeeld.” E.A. kwam donderdag niet opdagen voor haar proces. Haar advocaat vroeg de vrijspraak op basis van twijfel. “Iedereen kon die handtekening vervalst hebben.”

De procureur vroeg een strenge straf. Vonnis op 1 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten