Diksmuidse slager voor rechter na doden en in IJzer gooien van hond

Redactie KW

Een slager (37) uit Diksmuide staat voor de rechter in Ieper omdat hij een hond met messteek doodde. Daarna wierp hij de dier in het water van de IJzer. “Het dier moest worden geëuthanaseerd, maar ik had het niet op die manier mogen doen.”

“Meneer, dit is erover. Zoiets kan in onze maatschappij niet door de beugel”, kreeg S.S. uit Diksmuide op de rechtbank van Ieper te horen. De slager staat er terecht omdat hij een hond met een messteek doodde. Daarna bond hij er een net rond en verzwaarde dat met stenen. Alles ging de IJzer in en klaar was kees. Niet dus, want daags nadien zagen enkele passanten het kadaver boven drijven. Ze verwittigden de brandweer en die haalde het dode dier uit het water. Via de chip in het oor van de viervoeter kon de eigenaar worden gevonden. Die hadden de slager gevraagd het dier een injectie te geven om het uit zijn lijden te verlossen. De hond, althans volgens de advocaat van S.S., was aan zijn laatste levensdagen toe. Het dier was kreupel en kon niet meer op zijn poten staan. “Het moest worden geëuthanaseerd. Mijn cliënt gebruikte de verkeerde methode, maar hij is slager en weet hoe je een dier pijnloos uit zijn lijden met verlossen. Hij beseft echter dat het absoluut de grootste stommiteit uit zijn leven is.”

“Ik heb inderdaad veel spijt, ik had dit niet mogen doen”, aldus de man. Het parket stuurde de beklaagde aanvankelijk een minnelijke schikking, maar die, in tegenstelling tot wat de beklaagde beweert, werd niet betaald. De rechter vraagt de openbare aanklager nu te onderzoeken of de betaling dan toch zou hebben plaatsgevonden. Indien dat niet het geval is, wacht S.S. een geldboete. Ondertussen betaalde hij al de kosten van de brandweer, meer dan 900 euro. In voortzetting op 13 januari.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier