Diksmuideling krijgt vier maanden cel na bedreigen politie met hond

Redactie KW

Een man uit Diksmuide heeft vier maanden cel en 800 euro boete gekregen omdat hij tijdens oudejaarsnacht de politie bedreigde met zijn hond.

Op 1 januari kort na middernacht werd de politie opgeroepen om naar café Opus Drie in de Bortierlaan in Diksmuide te gaan. Daar veroorzaakte de dronken M.D. problemen. Hij werd de toegang geweigerd tot het café omdat hij ook zijn hond bij zich had en andere klanten schrik hadden. De man weigerde het café te verlaten.

“De politie kwam tussenbeide en wou bemiddelen”, sprak de procureur. “Maar M.D. slingerde hen allerlei verwijten naar het hoofd zoals ‘kutflikken’, ‘flikkers’ enzovoort. Toen hij opnieuw naar binnen wou gaan, hebben ze hem naar huis begeleid maar even verderop zette hij zich neer. Daar is hij opnieuw beginnen roepen en schelden. Zijn hond haalde daarbij plots uit en beet een agent licht. Daarvoor wordt hij zelfs niet vervolgd. Maar daarop bleef de man agressief en dreigde hij zelfs zijn hond moedwillig op de agenten af te sturen. Dit is strafbaar met een bedreiging met een verboden wapen, in dit geval de hond. Uiteindelijk moesten ze hem zelfs stoppen door in zijn ogen pepperspray te spuiten waarna M.D. nog het ziekenhuis en de politiecel op stelten zette.

M.D. ontkende de feiten. “Ik heb nooit opdracht gegeven aan mijn hond om aan te vallen”, zei hij. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.