Diksmuideling die ex met 1.500 sms’jes belaagt veroordeeld en vrijgelaten

Redactie KW

Een 45-jarige Diksmuideling die zijn ex belaagde met 1.500 sms’jes in anderhalve maand tijd is veroordeeld tot 18 maanden cel onder voorwaarden. De man zat tot dinsdag in voorhechtenis en mag de cel dus verlaten. Hij moet zich wel aan allerhande voorwaarden houden om niet alsnog opgesloten te worden.

De man was 22 jaar samen en 14 jaar gehuwd met de vrouw. Een aanhoudende en uit de hand gelopen burenruzie, zo bleek op het proces, zorgde ervoor dat de relatie in juli vorig jaar op de klippen liep. De man en de vrouw hadden blijkbaar een andere kijk op de aanpak van de burenruzie en het zorgde voor zware intrafamiliale problemen. Over de burenruzie volgt overigens nog een rechtszaak.

Hij is geen slechterik, maar is het noorden volledig kwijtgeraakt. Hij heeft hulp nodig

Hij kon de relatiebreuk niet verkroppen en stuurde dagelijks tientallen sms’en. Hij begaf zich ook telkens naar zijn voormalige woning, klopte op de deuren en ramen en wachtte tot zijn ex buiten kwam om verhaal te halen. Op 22 augustus vorig jaar brak hij volgens de procureur een persoonlijk record met 50 sms’jes per dag.

De beklaagde, zo gaf hij op het proces ook toe, was verslaafd aan een combinatie van epo en cocaïne, waardoor hij het noorden verloor. Hij werd opgepakt en later voorwaardelijk vrijgelaten, maar schond die voorwaarden. Zo belandde hij, tot dinsdag, opnieuw in de cel. “Hij mag niet naar de gevangenis. Hij moet zijn leven herpakken om er te zijn voor onze zoon. Ik ben 22 jaar met hem samen geweest. Hij is geen slechterik, maar is het noorden volledig kwijtgeraakt. Hij heeft hulp nodig”, getuigde zijn ex tijdens het proces.

De rechter veroordeelde de man tot 18 maanden cel vanwege een strafverleden in zijn jonge jaren, maar onder probatie-uitstel. Hij wordt dus vrijgelaten, maar moet zich aan verschillende voorwaarden inzake middelengebruik en contactverbod houden. Doet hij dat niet, kan de celstraf alsnog effectief worden.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier