Dievenkoppel op heterdaad betrapt in woning van vermoorde Kortrijkse dokter

Olaf Verhaeghe

Afgelopen weekend konden agenten van de politiezone Vlas een man en vrouw uit Frankrijk op heterdaad betrappen tijdens een inbraak in de woning van de vermoorde arts Frans Debaillie in Kortrijk.

De woning is in het kader van het gerechtelijk onderzoek verzegeld en staat ook onder permanent politietoezicht. Het was een alerte toezichtspatrouille die die nacht tekenen van een heel recente inbraak zag aan de woning. Daarbij was het ook duidelijk dat de daders niet ver weg konden zijn. Daarop werd politionele bijstand gevraagd.

Even later konden de politieteams in het struikgewas twee verdachten oppakken. Het gaat om een man en een vrouw uit Frankrijk die bij politie en justitie gekend staan voor soortgelijke feiten. Er wordt een strafdossier tegen het tweetal opgesteld. De inbraak heeft volgens de politie niets te maken met de moordzaak.

Voormalig arts Frans Debaillie werd in de nacht van 5 april op 90-jarige vermoord in zijn woning aan Hoog Mosscher. Sinds het begin van het onderzoek naar het overlijden wordt de 56-jarige zoon van de arts verdacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier