Dievenduo gevat nadat Bruggeling gestolen fiets terug komt claimen

Redactie KW

Twee mannen riskeren in de Brugse rechtbank elk een jaar cel voor een reeks diefstallen. De mannen werden geklist nadat een slachtoffer zijn gestolen elektrische fiets terug kwam claimen in het kraakpand waar zij verbleven.

Op 4 juni gingen Y.A. (20) en I.K. (19) in Brugge aan de haal met een elektrische fiets. De eigenaar had de twee mannen even voordien zien binnengaan in een kraakpand en ging er een kijkje nemen. Hij zag er het duo staan met zijn fiets en stapte op hen af. “Het slachtoffer nam zijn fiets terug en keerde huiswaarts”, verduidelijkte de procureur. “Maar omdat hij zijn portefeuille niet meteen vond keerde hij terug naar het kraakpand.”

De man eiste zijn portefeuille, waarop een van de beklaagden met een botermes zwaaide. Maar het slachtoffer liet zich niet kennen, nam het mes af en keerde terug naar huis. Daar wachtte hij de politie op. Toen die zijn identiteitskaart vroeg, vond hij zijn portefeuille alsnog terug.

In het kraakpand vond de politie twee rugzakken met daarin een gps, camera, laptop en trui die de nacht voordien waren gestolen uit twee wagens in de buurt. Hierop sloeg de politie Y.A. en I.K. in de boeien. De procureur vroeg een jaar cel voor het duo. De twee ontkennen de diefstallen met klem. De uitspraak volgt op 15 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.