Dieven weer aan de haal met werkmateriaal in Ichtegem

© belga
Redactie KW

Donderdag werd er alweer werkmateriaal gestolen, ditmaal op een werf. Eerder deze week werd er in Ichtegem en Torhout ook al ingebroken in meerdere bestelwagens.

Donderdagmorgen werd in de Diksmuidebaan in Ichtegem de diefstal van materiaal ontdekt. Niet alleen gingen de dieven aan de haal met spijkers, vijzen, bouwhelmen en een werflamp, ze namen ook de nodige proviand mee. Zo was de aanwezige voorraad frisdrank en bier verdwenen.

Opvallend: ook eerder deze week werd er al werkmateriaal gestolen in de Diksmuidebaan in Ichtegem. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Zelfstandige Davy Gyssels had op maandag zijn eerste werkdag na vakantie, maar moest eerst de nodige materialen vervangen. “Er is voor ruim 6.000 euro aan materiaal gestolen en ik ontdek dagelijks dat er nog meer gestolen is: boortjes, slijpschijven…”, klonk het eerder deze week. Davy was overigens niet het enige slachtoffer in de straat die nacht.

Ook inbraken in Torhout

Nog in de nacht van zondag op maandag gingen inbrekers aan het werk op verschillende plaatsen in Torhout. Een van de slachtoffers was bouwaannemer Kris Van de Keere uit de Edewallestraat. Ook hij had zijn eerste werkdag na het bouwverlof, maar kreeg met een onaangename verrassing te maken.

Hoewel de twee bestelwagens van Kris niet langs de weg geparkeerd staan, vonden de dieven toch hun weg. “De bestelwagens staan op een afgesloten terrein achter onze woning. Het terrein is omheind met een twee meter hoge muur en een poort. Maar dat schrikte de dieven duidelijk niet af. Ze moeten via de naastgelegen weide over de omheining geklommen zijn”, zucht Kris, die voor duizenden euro’s bestolen werd. “Ik schat voor zo’n 7.000 à 9.000 euro. De dieven maakten vooral draagbaar materiaal buit: gereedschap dat in koffers zit zoals zagen, lasers en slijpschijven.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier