Dieven viseren verschillende wagens in Oostende

© JRO
Redactie KW

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag werd in Oostende in verschillende wagens ingebroken. Daarnaast werd ook gepoogd om een kapperszaak in de Rogierlaan binnen te breken, maar dat mislukte.

Iets voor zeven vrijdagmorgen kreeg de politie van Oostende een eerste melding binnen. “Een vrachtwagenbestuurder was er gaan leveren in de Carrefour in de Alfons Pieterslaan met leverplaats in de Jules Peurquartstraat. Tijdens het leveren moeten dieven de cabine van de vrachtwagen binnen gegaan zijn om er hun slag te gaan. Het 39-jarige slachtoffer uit Sint-Niklaas merkte de diefstal pas op toen de dader(s) al verdwenen waren”, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie.

Amper een uur later werd een poging ondernomen om een kapperszaak in de Rogierlaan binnen te breken. Dat werd duidelijk toen de eigenaar van de zaak zichtbare schade opmerkte aan het slot van de inkom. De dader(s) raakten echter niet binnen en dropen zonder buit af.

Nog een uur later werd opnieuw een diefstal uit een wagen opgemerkt. “In de Torhoutsesteenweg waren de diensten van Proximus werken aan het uitvoeren. Hun drie voertuigen stonden in de onmiddellijke omgeving geparkeerd, maar waren niet afgesloten. Ondanks het feit dat de werklieden constant materiaal in en uit de vrachtwagen laadden, slaagde iemand erin om twee laptops en een gsm te stelen uit een van de wagens”, aldus Allary.

Rond de middag kreeg de politie opnieuw een melding van een diefstal uit een voertuig dat geparkeerd stond in de Alfons Pieterslaan. Het voertuig van een 25-jarige man uit Vleteren was niet afgesloten op het moment van de diefstal. Uit zijn wagen werd een rugzak gestolen. Doch, de man kon een persoonsbeschrijving geven van de dader. Na verder onderzoek door de Oostendse politie kon de verdachte gevonden worden. De man werd meegenomen voor verhoor. In alle gevallen werd een proces-verbaal opgesteld. Of de feiten met elkaar gelinkt kunnen worden is momenteel niet duidelijk.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier