Dieven verdoven rottweiler en gaan aan de haal met dure BMW

Redactie KW

Autobedrijf DP uit Roeselare werd het slachtoffer van een opmerkelijke inbraak.

De feiten speelden zich af in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 1.30 uur. In een zijstraat van de Meensesteenweg stopte plots een wagen met vier mannen. Twee mannen slaagden er onmiddellijk in om het slot los te wringen en zo het autoterrein te betreden. Vermoedelijk werd de waakhond met een middel verdoofd, want tijdens de inbraak verroerde het dier geen vin. De inbraak duurde zo’n tien minuten. Zonder enig sleutelcontact slaagden de dieven erin om met een dure sportwagen naar buiten te rijden. Het gaat om een witte BMW M3 met een totale waarde van meer dan 33.000 euro.

Dieven verdoven rottweiler en gaan aan de haal met dure BMW


Frederick Pirnay van het autobedrijf laat weten dat de wagen in het zicht van het voorbijgaand verkeer langs de Meensesteenweg stond. “Een week geleden was er al een duidelijk teken van de bende toen ze op verkenning kwamen. Twee mannen vroegen de prijs van de witte BMW. Toen ik zei dat de wagen reeds verkocht was, bleven ze aandringen om de prijs te weten. Na lang aandringen hadden ze blijkbaar door dat het zinloos was en dropen ze af. Ik had toen al het vermoeden dat er iets niet pluis was”, aldus Frederick Pirnay.

De politie kon alleen maar vaststellen. “Ik vraag uitdrukkelijk of er iemand is die verdachte bewegingen rond mijn bedrijf heeft gezien. Het is misschien een naald in een hooiberg, maar wie weet.”

(Jos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier