Dieven stelen voor 3.000 euro aan geld en materiaal bij KLJ Sijsele

© TLG
Redactie KW

Dieven hebben dinsdagnacht ingebroken in het lokaal van de KLJ Sijsele. Ze sloegen een ruit in en gingen er met zo’n 3.000 euro aan geld en materiaal vandoor. “Ons feestweekend is op die manier voor niets geweest”, klinkt het.

Een kapotte ruit en een stoel ervoor. Dat toont aan hoe de inbrekers dinsdagnacht in het lokaal van de KLJ in Sijsele binnen konden dringen. Ze haalden zowat het hele lokaal overhoop en gingen er met allerhande spullen en cash geld vandoor. “Onze walkietalkies hebben ze mee”, zegt voorzitter Andy Verduyn. “En die kosten toch al snel 1.000 euro. Daarnaast haalden ze ook geld uit de kassa.”

De politie kwam ter plaatse en verzegelde het lokaal in afwachting van het labo om een sporenonderzoek uit te voeren. “Daardoor kunnen we dus nog niet met zekerheid zeggen wat er allemaal weg is“, zegt Andy. “We mogen namelijk even niet in ons eigen lokaal. Maar ze maakten in totaal zeker voor 3.000 euro buit.” Een enorme financiële dobber voor de KLJ. Zij organiseerden pas hun jaarlijkse feestweekend. “Door die diefstal houden we daar eigenlijk niets aan over. Meer nog, we maken misschien zelfs verlies. Het is enorm ergerlijk dat zoiets kan gebeuren. Het staat hier nochtans allemaal achter slot en grendel.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier