Dieven stelen spaarpotje en gouden armbandje van 3-jarige Lola

© (Foto TL)
Redactie KW

Ze drongen het huis van haar ouders binnen en doorzochten de hele bovenverdieping. “Hoe we haar dat uitleggen? We durven het haar niet zeggen.”

Dieven hebben vrijdag toegeslagen in vier huizen in een woonwijk in Westkerke (Oudenburg). Ze waren duidelijk op zoek naar geld en juwelen. Zowel in de Korianderstraat als in de Rozemarijnstraat sloegen ze twee keer toe. De bewoners waren op het moment van de feiten telkens afwezig. Het labo van de federale gerechtelijke politie zakte af voor sporenonderzoek. De daders worden momenteel opgespoord.

Dat de dieven geen genade kenden blijkt uit één van de inbraken. Want daar gingen ze aan de haal met het spaarpotje en een gouden armbandje van de amper drie jaar oude Lola Vanholm. Ze namen de twee kostbare bezittingen van het meisje mee en vluchtten weg. Lola zelf beseft het zelf nog niet. Maar haar ouders zijn meer dan geschrokken. “Van zodra we merkten wat er gebeurd was hebben we haar naar de buren gebracht. Zo hoefde ze niet alles te zien. Ze heeft ook de politie niet bezig gezien. Dat leek ons het beste”, zegt mama Nikki Vanwassenhove.

Lola’s ouders trokken vrijdagmiddag gehaast de voordeur van hun huis in de dicht. Toen ze enkele uren later terug kwamen, bleek die voordeur open gebroken. De dieven waren onmiddellijk naar de eerste verdieping gegaan. “Ze hebben er de slaapkamers volledig doorzocht. Alle kasten hebben ze geleegd”, zegt Nikki. “Maar wat ze precies meenamen brak ons hart. De spaarpot en het armbandje van Lola. Zoveel was dat op zich niet waard, maar wie steelt nu van een kind?

De politie werd verwittigd en is een onderzoek gestart. Vrijdag werd al een Bulgaarse inbreker op heterdaad betrapt in Gistel. Maar dat gebeurde omstreeks 13 uur en de inbraak in Westkerke moet na 15 uur gebeurd zijn. “Maar goed, niets zegt dat het geen kompaan van die andere inbreker kan geweest zijn. Ik vermoed dat die niet zo vaak alleen werken”, klinkt het. “We hopen dat de dader nog gevonden wordt.”

Het gezin is voornamelijk geschrokken van wat er precies gebeurd is. “Het is een enorm vies gevoel dat iemand hier is binnen gedrongen. We hebben de ganse zaterdag gepoetst en alles ontsmet. We zijn eigenlijk bang geworden in ons eigen huis en dat nemen we die dader heel erg kwalijk.”

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.